KWALITEIT BEWUST

Over ons: Smecon

Met de ontdekking van staal was ineens veel meer mogelijk: lange bruggen konden worden gebouwd, gebouwen konden tientallen verdiepingen tellen en bedrijfshallen kregen enorme vrije overspanningen. Staal is niet zozeer een metaal, maar een legering van o.a. ijzer en koolstof. Na het smelten hiervan in hoogovens en het bewerkbaar maken in een convertor, kan het staal worden toegepast in bijvoorbeeld bouwprojecten.

Hier komt Smecon bij kijken. Wij leveren staal op maat voor constructiewerken en hekwerken voor de afbakening van terreinen. Wij leunen daarbij op de kennis en kunde van onze lassers, die technieken als TIG en MIG/MAG tot in de puntjes beheersen. Graag gaan wij met u om de tafel zitten om de mogelijkheden te bespreken. Onderaan deze pagina vindt u ons telefoonnummer.

 

RVS: vochtbestendig

Metaal is gevoelig voor vocht en water, wat op den duur corrosie genereert. Maar een bewerking maakt dit type metaal bestendig tegen vocht. Roestvrij staal, ook wel afgekort als RVS, biedt hier een goede oplossing voor. Door aan dit type metaal, dat in feite een legering is, een relatief hoog percentage chroom toe te voegen, vormt het metaal een dun laagje chroomoxide wanneer het met zuurstof in aanraking komt. Dat maakt het ook bestand tegen de normaal gesproken corroderende werking van zuurstof in water.

 

Actief in Tilburg en omstreken

Smecon is gevestigd in Tilburg. Dat maakt ons tevens een logische keuze voor bedrijven en particulieren in de directe omgeving van deze industriestad. Waar wij zowel door particulieren als bedrijven worden ingezet. Graag voegen wij u aan ons bestand met tevreden klanten toe.

Bent u architect, constructeur of projectmanager in de regio Tilburg? Dan is Smecon uw partner. Maar zoals gezegd leveren wij ook aan particulieren smeedwerken op maat. Wij horen u met plezier over uw project vertellen, waarna onze specialisten de mogelijkheden met u doornemen en een prijsopgave kunnen maken. Indien gewenst, maken wij ook een 3D-tekening en/of -animatie. Bevalt deze aanpak u, dan horen wij graag tijdens kantoorure