KWALITEIT BEWUST

Laswerken

Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Iets vergelijkbaars kan van staal worden gezegd, dat zo sterk is als de lassen die de verbindingen vormen. Omdat u niets aan het toeval wilt overlaten, wilt u er zeker van zijn dat de juiste lastechniek is gebruikt en dat die techniek door een ervaren lasser is toegepast.

De lassers van Smecon zijn niet alleen gediplomeerd, maar zijn ook ware artiesten. Met laservaring voor zowel grote constructiewerken als particuliere smeedwerken, kennen ze overal de juiste oplossing voor. Voor u als opdrachtgever is dat prettig, omdat u heel wat zorgen minder heeft. Zo kunt u ons carte blanche geven, maar net zo graag leggen wij u haarfijn uit wat de beste lasmethode voor uw situatie is.

IMG_0211-rev1

 

TIG-lassen

TIG-lassen wordt door kenners ook wel de moeilijkste vorm van lassen genoemd. Hierbij wordt een niet afsmeltende electrode van wolfraam ingezet. De lasser moet het materiaal handmatig in het smeltbad toevoegen, waardoor er constant met twee handen moet worden gewerkt. TIG-lassers gebruiken een inert gas dat bij de hoge temperaturen voorkomt dat het staal wordt aangetast.

 

MIG/MAG-lassen

Ook zijn onze lassers thuis in de MIG/MAG-techniek. In tegenstelling tot bij TIG-lassen wordt hierbij een afsmeltende electrode gebruikt. Het actieve gas dat aan MAG-lassen te pas komt, maakt deze lasmethode goedkoper en flexibeler. Met de MIG/MAG-techniek kan er bovenhands worden gelast of zelfs automatische lasmachines worden ingezet.

Actief in de regio Tilburg en daarbuiten

Smecon levert stalen onderdelen of complete bouwwerken zoals trappen en balustrades. Wij zetten daar ons eigen team van lassers bij in. In overleg met de architect, de projectmanager en/of de constructeur passen de lassers hierbij de TIG- of de MIG/MAG-techniek toe, op locatie of in onze eigen werkplaats.

Wij zijn gek op staal en brengen ons enthousiasme graag aan u over. Neemt u contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en we plannen een afspraak in. Met koffie, rekenmachine, pen en papier op tafel is het halve werk al gedaan. De beste manier om ons te bereiken is telefonisch op 013-5354268.